Yardım İçin Bir HVAC Teknolojisini Aramadan Önce Öğrenmeniz Gerekenler



Bu makale size yardımcı olacaktır.


HVAC'nizle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, onarım için birisiyle iletişime geçmeden önce tüm evi kontrol edin. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce ne yapmak istediğinizi bilin. Bir müteahhitin mevcut sisteminizin ne olduğunu bilmeden size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Neyin yanlış olduğunu bilmiyorsan çok daha zor olacak.


Hava ısınmaya başladığında kondansatörünüzün fanını ve bobinlerini temizleyin. Harici kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Kondansatör ünitenizdeki pislikleri temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu, sisteminize bir anahtar atabilir. Aşırı ısınarak sistemin arızalanmasına zarar verecektir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında HVAC üniteleriniz zarar görebilir. Yakındaki ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında fanın ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın engellenmemiş hava akışına ihtiyacı vardır ve engellenirse, sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda daha soğuk aylarda ısınan havayı içeride tutmaya yardımcı olur.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinizden tasarruf etmenize yardımcı olacak basit bir yoldur. Bazı programlanabilir termostatlar akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Şirketleri işe almadan önce araştırın. Potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerinde en iyi olanı belirlemek için farklı referanslara bakın. Bu basit adımlar, akıllıca davranmanıza yardımcı olacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bu fark ettiğiniz bir şeyse, kompresörünüzü kapatmak için termostatınızı hemen fan ayarına getirin. Tamiri bir profesyonele bırakmalısınız, fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birimin gerekli olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Klimalar için kılavuza veya üreticinin web sitesine bakın.


Etrafa sorun, böylece saygın bir HVAC yüklenicisi arıyorsunuz. Harika bir hizmet almış insanlar genellikle bunu anlatmaya fazlasıyla isteklidirler. Bu aynı zamanda istenmeyen şirketlerden kaçınmanıza da izin verecektir.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinizde ne kadar az ısı olursa, klimanın çalışması için o kadar az zaman gerekir.


HVAC ünitesinden gelen bir tıklama sesi duyarsanız, hemen herhangi bir engel aramaya başlayın. Bazen soğutma sistemi fanlarını engelleyen enkaz vardır. Bir tamirci çağırmadan önce kontrol edin.


Havanın içeri sızmasını önlemek için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Ayrıca onları test etmek için bir profesyonel de kiralayabilirsiniz.


İyi çalışan HVAC sisteminizdeki hava filtresini değiştirin. Bu, ünitenizin iyi çalışır durumda kalmasına yardımcı olacaktır.


Sadece bir köşeye koyabiliyorsanız, hareketli havalandırma delikleri olan bir tane alın.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan işi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Bazı müteahhitler daha sonra yakıt veya ekstra malzeme için sizden fazla ücret almaya çalışacaktır. Yazılı bir sözleşmeye sahip olmak, bu tür sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.


Kondansatörünüzü hava şartlarında örtün, optimumdan daha az hale gelir. Bu, kondansatörünüzün daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Ünitenin gerilmesini önlemek için bunun yerine fanı kullanın.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, yaşam tarzınız nedeniyle enerji faturalarınızı düşürür.


Hanelerin% 66'sının sızdıran kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bunlar, toplam kullanım maliyetlerinizin dörtte birini temsil edebilir. Kanalları kapatmak, kolayca ve ucuza yapabileceğiniz bir şeydir ve gelecekte enerji maliyetlerini büyük ölçüde azaltabilir.


Energy Star ekipman ve ekipmanını kullanan HVAC müteahhitlerini arayın. Bu, ürünün onsuz olanlara göre daha verimli olmasını sağlar. Bu, soğutma ve ısıtma maliyetleriniz söz konusu olduğunda faturalardan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.


Hava soğumaya başladığında kondenser ünitenizin korunduğundan emin olun. Bu, kondenser ünitesi üzerine bir kapak koyarak kolayca yapılabilir.


Ünitenizi çalıştırırken kullanıcı el kitabının nerede bulunduğunu bildiğinizden emin olun. Bu kılavuzda yer alan bilgiler, sahip olduğunuz ünite hakkında öğrenmeniz için size epeyce şey verecek ve çok faydalı olacaktır.


Yukarıdaki öneriler, kararınızı verirken devreye giren faktörleri basitleştirerek bir HVAC sistemi seçme görevini sizin için kolaylaştırmalıdır. Öğrenirken her şeye çok dikkat ettiğinizden emin olun. Buradaki ipuçları, süreç boyunca size yardımcı olacaktır.


Daha fazla oku: en ucuz klima fiyatları

Comments