Tüm HVAC Sorularınız için Anlaşılması Kolay Bir Kılavuz



Hangi HVAC sistemini alacağınızı nasıl bileceksiniz? Hangi boyuta ihtiyacınız var? Ne tür özellikler isteyeceksiniz? İhtiyacınız olan birçok yeni özellik ortaya çıktığı için alışveriş yapmak çok zor olabilir.


Birisini düzeltmesi için aramadan önce, şu anda sahip olduğunuz HVAC sisteminizin adını ve türünü öğrenin. Bu, yüklenicinizin ihtiyaç duyacağı bilgilere sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olur.


HVAC'nizde sorun yaşıyorsanız, bir teknisyeni aramadan önce kendi başınıza kontrol edin. Bu bilgiler, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için kondansatörünüzün fanını ve serpantinlerini her bahar temizleyin. Kondenser ünitenizdeki yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyle birlikte nazikçe temizlemeye başlayın.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çiminizi üniteden farklı bir yöne yöneltin. Bu, enkazdaki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Evinizdeki HVAC ünitesini her yıl yaklaşık iki kez kontrol ettirdiğinizden emin olun. Bu, döküntü ve yay için sık sık kontrol edilmelidir.


Çift bölmeler için tek bölmeli pencereleri değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kış aylarında sıcak kalmasına yardımcı olur.


Programlanabilir bir termostat, klima faturasından tasarruf etmenin basit bir yoludur. Bu termostatlardan bazıları akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Servis kontrolü sırasında profesyoneller, sistemin motorunu inceleyerek, farklı hareketli parçaları yağlayarak ve sistemin freon seviyelerini kontrol ederek yardımcı olabilirler. Bu yapılması kolay şeyler, sisteminizin en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.


Evinizin tehlikeli derecede yüksek bir seviyeye yükselmesine asla izin vermeyin. Klimalar bir evi sadece 20 derece soğutur. Evinizin iç sıcaklığı 100 Fahrenheit dereceye ulaşırsa, soğutmak sıcaklığı yalnızca 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. BBB'yi belirlemek için farklı referansları kontrol edin ve potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerini arayın. Bunu yapmak, akıllıca bir karar vermenize yardımcı olabilir.


Odanız veya eviniz için ihtiyacınız olan birim boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Bu bilgi için kılavuza veya önerilen boyuta bakın.


Etrafa sorun, böylece bir HVAC yüklenicisi arıyorsunuz. Mükemmel hizmet almış kişiler, normalde müteahhitlerini tavsiye etmekten çok daha mutlu olurlar. Bu aynı zamanda kaçınılması gereken şirketlerin isimlerini almanın harika bir yolu olabilir.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Sadece ödevinizi yaparak oldukça fazla para biriktirebilirsiniz. Ne ödemeniz gerektiğini belirlemek için en az beş müteahhitten fiyat teklifi almak istiyorsunuz.


Tavan arasında ışık saçan bir bariyer olmasını düşünün, yani HVAC sisteminiz. Dışarıda hava sıcakken evinizi serin tutmak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlayacaktır. Hatta doğru yapılırsa tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak bile kullanabilirsiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinizin içinde daha az ısı varsa, HVAC, evi gerçekten soğutmak için daha az iş gerektirir.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, genel olarak işlerin yolunda gitmesini sağlamanın kolay bir yolunu temsil eder.


Üniteyi anlayan ve hızlı çalışabilen HVAC işini seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programda olmasını sağlayacaktır. Ayrıca lisanslı bir teknisyen, HVAC ünitenizdeki olası arızaları hızlı bir şekilde teşhis etmede sorun yaşamayacaktır. Bir sorunu bulduktan sonra, sorunları zamanında ve uygun maliyetli bir şekilde çözmeye yardımcı olabilirler.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisinin bir acil yardım hattı olmalıdır. Hava ne kadar şiddetli veya günün hangi saatinde olursa olsun, evinize istedikleri zaman ulaşabilmelidirler.


Bazı müteahhitler daha sonra malzeme ücretleri ve yakıt ücretleri gibi şeyler için sizden ücret almaya çalışır. Temelleri kapsayan bir sözleşme, böyle bir şey gerçekleştiğinde size gerçekten yardımcı olacaktır.


Doğru HVAC sistemini seçmeye çalışırken bazen bunalmış hissedebilirsiniz. Bununla birlikte, yukarıdaki makaleyi okuduktan sonra, şimdi bunu nasıl yapabileceğiniz konusunda uzman tavsiyesine sahipsiniz. Tekrar ihtiyacınız olursa bu ipuçlarını gözden geçirmek için zaman ayırın ve gelecekte bir şeyler yaparken bunları kullandığınızdan emin olun, böylece daha rahat olmanıza yardımcı olabilir.


Daha fazla oku: ucuz kilima

Comments