Profesyoneller HVAC Sırlarını Burada Paylaşıyor



Hava zirvede olduğunda arızalı bir HVAC sistemine sahip olmak sinir bozucu. HVAC sisteminizi öğrenmek, onarım gerektiğinde size yardımcı olacaktır. Bunu yapmaya başlamak için bu makaleyi okuyun.


Bir tamirci aramadan önce şu anda ne tür bir sisteme sahip olduğunuzu öğrenin. Bu, yükleniciniz tamir etmesi için kiraladığınız süreci kolaylaştıracaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut sisteminizi görmediyse size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için her bahar fan kanatlarını ve bobinlerini temizleyin. Kondenser ünitenizdeki tüm yaprakları veya kalıntıları temizleyin.


Harici kondansatör ünitelerinde biriken kalıntıları temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınarak sistemin arızalanmasına zarar verecektir.


Önce onu kapatın, böylece hiçbir şey hareket etmez. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


HVAC sisteminizin yılda en az iki kez kontrol edildiğinden emin olun. Bu sonbaharda ve arızalarda yapılmalıdır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Aynı etki, soğuk aylarda da sıcak havayı içeride tutar.


Evinizdeki sıcaklığın tehlikeli derecede yüksek bir sıcaklığa yükselmesine asla izin vermeyin. Klimalar, bir evi gerçekten makul bir süre içinde yaklaşık 20 derece soğutabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derecenin üzerine çıkarsa, yalnızca yaklaşık 80F'ye kadar soğur. Burası yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


İşe almadan önce şirketlerin itibarını araştırın. BBB ile kontrol edin ve eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeleri arayın. Bu adımlar, kararınızın daha iyi bir karar olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu başınıza gelen bir şeyse, kompresörü kapatmak için fanı açın. Bu sorunu çözmek için bir profesyonel çağırmalısınız, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Odanız veya eviniz için gerekli olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için kılavuza veya üreticinin web sitesine bakın.


İyi kurulmuş şirketler, genellikle daha iyi hizmet sunarlar. Bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Arkadaşlarınızdan ve akrabalarınızdan müteahhit tavsiyeleri isteyin. Harika işler başarmış kişiler genellikle bu konuda bildikleri bilgileri paylaşmaya fazlasıyla isteklidirler. Bu ayrıca hangi şirketlerden kaçınılması gerektiğini bilmenizi sağlayacaktır.


Artık müşterilerin farklı hizmetlerle deneyimleri hakkında konuşmalarına izin veren pek çok site var. Bu, hem işe almak istediklerinizi hem de birlikte çalışmak istemediklerinizi bulmakta işe yarar.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Çok sayıda fiyat teklifi isteyerek epeyce tasarruf edebilirsiniz. Ne ödemeniz gerektiğini belirlemek için en az beş yükleniciden fiyat teklifi almak isteyebilirsiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışması için tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Evinizin olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk olduğunda serin kalmasını sağlar. Hatta tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabileceğinizi bile fark edebilirsiniz.


Ünitenizin tıkanmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Bu sızıntılar giderildiğinde, testlerin kendi masraflarını karşıladığını göreceksiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Daha az ısı, daha az durumda klimanızı kullanmanız gerekir.


HVAC ünitesinden gelen bir tıklama sesi duyarsanız, derhal herhangi bir engel olup olmadığını kontrol edin. Genellikle soğutma sisteminizdeki fanlara çarpan enkazdan kaynaklanır. Bir yüklenici çağırmadan önce fanı ve bobini kontrol edin.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


Doğru bilgiye sahip değilseniz, bir HVAC uzmanı işe alma fikri göz korkutucu görünebilir. Ancak çok zor olmasına gerek yok. Şimdi, umarım HVAC sistemlerinizle ilgili bir sorununuz olduğunda mümkün olan en kısa sürede yardım almaya hazır hissediyorsunuzdur.


Daha fazla oku: eca şofben fiyatları

Comments