Hvac Hakkında Harika Fikirler mi İstiyorsunuz? Buraya bak!


Çok sıcak veya çok soğuk olduğunda HVAC sisteminizde iş yapılması gerekliliği sinir bozucudur. Doğru şirket, yardıma ihtiyaç duymadan önce HVAC hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenmek. Hemen konu hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.


HVAC'niz sorunla karşılaşırsa, bir uzmanı aramadan önce evde bir tur atın. Bu, yüklenicinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce neye ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir yüklenicinin mevcut sisteminizin ne olduğunu bilmeden size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için kondansatörünüzün fan kanatlarını ve bobinlerini her bahar temizleyin. Kondansatörünüzün dışını da temizleyin.


Harici kondansatör birimlerindeki kalıntıları temizlediğinizden emin olun. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu, sisteminize bir anahtar atabilir. Aşırı ısınabilir ve aşırı ısınma nedeniyle sisteminizde bir felakete neden olabilir.


Yapraklar ve döküntüler HVAC ünitenize zarar verebilir. Yakındaki ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında fanın ızgarasının sık sık olduğundan emin olun. Fanın engelsiz hava akışına ihtiyacı vardır ve tıkanırsa sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini en az yılda bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarının, bağlantı noktalarını kaplayan kauçuk veya metal bir kapak olduğunu fark edeceksiniz. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


Dış üniteleri gölgeye koyun.


Yılda iki kez HVAC sistem denetimi yaptırdığınızdan emin olun. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, havanın 60 derece Fahrenheit'in altına düşmesi durumunda hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, sistemin yıllarca çalışmasını sağlayabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu ayrıca sıcak havayı içeride tutmanıza yardımcı olur.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunu görürseniz, termostatınızı fana koyun. Tamiri bir profesyonele bırakmalısınız, fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile.


Paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek kanıtlanmış geçmiş kayıtlara sahip şirketler. Daha yeni bir müteahhit kiralamak, daha büyük bir risk almak anlamına gelir.


Artık diğer müşterilerin deneyimlerini müteahhitlerle paylaştığı farklı çevrimiçi siteler var. Bu, ilgilenmek istediğiniz ve kaçınmak istediğiniz müteahhitleri bulmak için mükemmel bir yöntemdir.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla teklif aldığınızdan emin olun. Sadece ödevinizi yaparak oldukça fazla para biriktirebilirsiniz. Yaklaşık 5 müteahhit arayınız böylece fiyatları alabilirsiniz.


HVAC sisteminizi daha verimli hale getirmek için evinizin baktığı yönü belirleyin. Eviniz ne kadar soğuksa, evinizdeki klimanın zamanı o kadar kolay olur.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Aşağıdaki formülü kullanarak bunu kolayca hesaplayabilirsiniz: Alanın metrekaresi başına 20 BTU. Birden fazla odanın soğutulması gerekiyorsa, tüm kare görüntüleri birleştirin.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Ünitenize bakmanın en kolay yolu budur.


Bir köşeye yerleştirilmesi gerekiyorsa, hareketli havalandırma delikleri olan bir tane alın.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan çalışmak için gereken deneyimi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Bir HVAC yüklenicisi tarafından size sağlanan referansları daima takip edin.


Energy Star ürünlerini ve ürünlerini kullanan bir HVAC müteahhitleri arayın. Bu, ürünün onsuz olanlardan daha verimli olmasını sağlayacak ve tüm yıl boyunca enerjiden tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.


HVAC sisteminizin verimli çalışmasını sağlayın ve zaman zaman ısıtma kanallarını temizleyerek temiz havanın keyfini çıkarın. İyi durumda olduklarından emin olmak için sık sık kanallara bakın. Hasarlı kanallar, sıcak havayı boşa harcayarak enerji faturasını artırabilir.


Kondansatörünüzü soğuk havalarda koruyun. Havadan gelecek döküntüleri önlemek için üstüne kalın bir örtü konulmalıdır.


Tavsiyeye sahip değilseniz bir profesyonel bulmak zor olabilir. Bu konuda eğitim aldığınızda süreç kötü değildir. Şansınız varsa, ünitenizle ilgili olarak ortaya çıkacak sorunlara hazırlıklı olmalısınız.


Daha fazla oku: doğalgazlı şofben fiyatları

Comments