HVAC Ekipman Alımlarını Nasıl Daha Kolay Hale Getirebilirim?



Hangi sistemi alacağınıza nasıl karar vereceksiniz? Ne büyüklükte düşünüyorsunuz? Hangi özelliklere ihtiyacınız olacak? Bu kadar çok yeni ürün ve yenilikten bu yana alışveriş yapmak çok zor olabilir.


HVAC sistemiyle ilgili sorunlar ortaya çıkarsa, bir uzmanı aramadan önce evde bir tura çıkın. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce neye ihtiyacınız olduğunu bilin. Yüklenicinin mevcut sisteminizi görmediyse size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini anlayamamana yardım etmesi onun için daha zor olacak.


Kondansatör ünitenizdeki pislikleri temizleyin. Bir fırtınadan sonra enkaz birikebilir ve bu, sisteminizin iç işleyişini bozabilir. Ünitenizde bir felakete neden olabilir.


Yağ delikleri varsa kondansatörünüzü yağlayın. Bu bağlantı noktalarını, bağlantı noktalarını örten kauçuk veya metal kapaklarla kaplı olarak bulabilirsiniz. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla veya daha az koyun, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Evinizdeki HVAC ünitesini her yıl yaklaşık iki kez kontrol ettirdiğinizden emin olun. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Soğuyunca tüm dış kondansatörleri kapatın. Bu, havanın 60 derece Fahrenheit'in altına düşmesi durumunda hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, onu yıllarca iyi durumda tutabilir.


Enerji maliyetlerinden tasarruf etmek için bir termostat kurun. Bazı programlanabilir termostatlar bir bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Servis ziyaretiniz sırasında, sistemin motorunu inceleyecek, ünitenin hareketli parçalarını yağlayacak ve ünitenin uygun freon seviyelerine sahip olmasını sağlayacaklar. Bu, sisteminizin maksimum verimlilikte çalışmasını sağlar.


Evinizin tehlikeli derecede ısınmasına izin vermeyin. Klimalar, iç ortam sıcaklığını makul bir süre içinde yalnızca 20 Fahrenheit düşürebilecekleri için sınırlıdır. Evinizdeki sıcaklık 100 derece F veya üstüne çıkarsa, yalnızca hala 80 derecenin üzerine çıkarsınız. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın ve kontrol edin. BBB'yi ve çevrimiçi incelemeleri belirlemek için farklı referansları kontrol edin. Doğru seçimi yapmak için yapmanız gereken bu.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bunu fark ederseniz, kompresörü kapatmak için fanı açın. Bu sorunu çözmek için bir profesyonel çağırmalısınız, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


HVAC onarımı için incelemeler ve yönlendirmeler sunan birçok site vardır ve diğer müşteriler de incelemelerini yapabilir. Bu, birlikte iyi iş çıkaran müteahhitler bulmanın iyi bir yoludur.


Müteahhitler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Makul fiyatların ne olduğunu öğrenmek için en az beş müteahhitten fiyat teklifi almak istiyorsunuz.


Yeni bir soğutma ve ısıtma sistemi satın almayı mı düşünüyorsunuz? Önce düşünmeniz gereken bazı şeyler var. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde ısıtabilecekleri veya soğutabileceklerine göre derecelendirmelere sahiptir. Biraz fazla küçük olmaktansa daha büyük bir ünite satın almanız daha iyidir.


HVAC sisteminizin daha verimli olması için evinizin baktığı yönü belirleyin. Daha az ısı, AC'nizin yapması gereken daha az iş olacaktır.


HVAC üniteniz tıklıyorsa, hemen tıkanıklıkları arayın. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir teknisyeni aramadan önce bakın.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Onları test etmek için bir profesyonel kiralayabilirsiniz.


HVAC sisteminizdeki hava filtresini iyi çalışır durumda değiştirin. Bu çok basit bir iştir ve HVAC sisteminizin iyi çalışmasını sağlayacaktır.


Birimi anlayan ve sorunu çözmek için hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin programda kalmasını sağlayacaktır. Bilgili bir teknisyen, HVAC'nizdeki herhangi bir olası arızayı teşhis etmede de sorun yaşamamalıdır. Sorunun ne olduğunu gördükten sonra sorunları hızla çözerler.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı 24 saat acil yardım hattına sahip olmalıdır. İster sıcak hava dalgasının ortasında ister yılın en kötü kar fırtınasında, ihtiyacınız olduğunda orada olmalılar.


Bazen bir HVAC sistemi için alışveriş yaparken kafanız karışabilir. Az önce okuduğunuz ipuçları size bu konuda ve daha pek çok konuda yardımcı olacaktır. Evinizi yıl boyunca rahat tutmak için seçiminizi yaparken bu ipuçlarını aklınızda bulundurduğunuzdan emin olun.


Daha fazla oku: eca şofben

Comments