HVAC Başarısını Bulmanıza Yardımcı Olacak Teknikler



HVAC ile yapılacak her şeyin karmaşık olduğunu düşünebilirsiniz. Bunun nedeni, bu tür şeylerin içine girmesidir.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Yüklenicinin mevcut kurulumunuzu görmediyse size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini anlayamamana yardım etmesi onun için daha zor olacak.


Harici kondansatör birimlerindeki kalıntıları temizlediğinizden emin olun. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınabilir ve ünitenize neden olabilir.


Önce onu kapatın, böylece hiçbir şey hareket etmez. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Dış HVAC üniteniz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Yaprakların düşmeye başlaması sırasında ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın içine hava girebilmesi için herhangi bir engel olmamalıdır ve tıkanırsa sisteminiz zarar görebilir.


Kondansatörünüzdeki yağ deliklerini en az yılda bir kez yağlayın. Kauçuk veya metal kapakla kaplı bu bağlantı noktalarını kolayca bulabilirsiniz. Hafif, deterjansız bir SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış üniteleri gölgeli yerlere yerleştirin.


Evinizdeki HVAC ünitesini her yıl yaklaşık iki kez kontrol ettirdiğinizden emin olun. Bu sonbaharda ve ilkbaharda yapılmalıdır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Aynı etki, kışın sıcak kalmasına da yardımcı olur.


Ziyaret sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, ünitenin hareketli parçalarını yağlayacak ve ünitenin uygun freon seviyelerine sahip olmasını sağlayacaktır. Bu birkaç basit şey, sisteminizin en yüksek performansı göstermesine yardımcı olacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bu durumda, termostatınızı sadece fana değiştirmeyi deneyin, böylece kompresörü devre dışı bırakır. Bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Eviniz için gerekli olan birimin boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgiler için üreticinin web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Müteahhit tavsiyeleri için arkadaşlarınıza ve güvenin. İyi bir deneyim yaşamış kişiler genellikle bu bilgiyi paylaşmaktan mutlu olurlar. Bu aynı zamanda kötü şirketlerden kaçınmanıza da izin verecektir.


Müşterilerin incelemeleri hakkında konuşmalarına izin veren birçok site var. Bu, hem bilmediğiniz tüm bilgilere sahip olanları bulmakta işe yarar.


Müteahhitler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla teklif aldığınızdan emin olun.Fiyat teklifleri için farklı şirketleri aradığınızda tonlarca tasarruf edebilirsiniz. Yaklaşık 5 müteahhit arayınız böylece fiyatları alabilirsiniz.


Yeni bir HVAC sistemi kurmayı mı düşünüyorsunuz? Dikkate alınması gereken birkaç şey var. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine göre derecelendirilir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan bir ünite satın almak, daha küçük olanı satın almaktan daha iyidir.


Havayı içeride tutmak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bunları test etmek için bir profesyonel de kiralayabilirsiniz.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, ünitenizin maksimum verimlilikte çalışmasını sağlamak için yapabileceğiniz en basit şeydir.


Üniteyi sadece köşeye koyabiliyorsanız, duvara çarpmayan bir tane kullanın.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan işte deneyimli olduklarından emin olun.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, 24 saat boyunca müşteriler için 24 saatlik bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Hava ne kadar şiddetli veya günün hangi saatinde olursa olsun, ihtiyaç duyulduğunda bir eve gelebilmeleri gerekir.


Optimal olmayan hava koşullarında koruma sağlamak için kondenser ünitenizi örtün. Bu, kondansatörün kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Bu, yeni sisteminizin evinizin rahat etmesi için ne kadar BTU'ya ihtiyaç duyacağını belirleyecektir.


Energy Star ekipman ve ürünlerini kullanan HVAC yüklenicisini arayın. Bu, EPA standartlarının verimlilik için gerekli olmasını sağlayacaktır. Bu, sonunda tüm yıl boyunca enerjiden biraz tasarruf edeceğiniz anlamına gelir.


Kendinizi HVAC teknolojisine alıştırmak, umarız bu makalenin başarmanıza yardımcı olduğu bir şeydir. Bazen öğrenmek için motive değilseniz zor olabilir, bu yüzden bunu aklınızda tutmalısınız. Aklınızda bir şeyler tıklamaya başladığında, karardan pişman olmayacaksınız.


Daha fazla oku: dekoratif kalorifer peteği fiyatları

Comments