Bu HVAC Tavsiyesi Sayesinde Daha İyi Seçimler Yapın


HVAC sisteminin mahvolmasına izin vermek, herhangi bir ev sahibi için inanılmaz derecede aptalca bir karardır. HVAC sisteminizi nasıl yapacağınızı keşfetmekle büyük olasılıkla ilgileniyorsunuz. Aşağıdaki makale sadece sizin için pek çok sağlam ipucu içermektedir.


Bir tamirci aramadan önce sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri herhangi bir bilgiyi vermenizi sağlayacaktır.


Önce gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Çim kırpıntıları dış mekan kondansatörünüze yığılmasın. Çim kırpıntılarını diğer yönden farklı bir yöne yöneltin. Bu, yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini yılda bir kez yağlayın. Bunlar genellikle bir kauçuk veya metal kapakla kapatılır. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla koyarak her bağlantı noktasına 10 veya daha az damla koyun.


Dış üniteyi gölgeye koyun.


HVAC sistemini yılda iki kez kontrol ettirin. Bu sonbaharda ve arızalarda yapılmalıdır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kış aylarında kalmanıza da yardımcı olacaktır.


Evinizin çok ısınmasına izin vermeyin. Klima ünitesi, sıcaklığı adil bir zamanda yirmi derece düşürecektir. Evinizdeki sıcaklık 100 derece F veya üstüne çıkarsa, sadece 80 dereceye kadar soğutabilirsiniz. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir, bunu fark ederseniz, termostatınızı fana takın. Sorun devam ederse bir uzmanı arayın.


Yüklenici tavsiyeleri için tanıdığınız kişilere ve ilişkilerinize sorun. Harika bir hizmet almış kişiler genellikle müteahhitlerinin adını paylaşmaktan mutlu olurlar. Ayrıca, hangi şirketlerin iş için sözleşmeli olmaması gerektiğini öğrenmenin de iyi bir yoludur.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Birçok teklif isteyerek biraz para biriktirebilirsiniz. Makul olarak hangi fiyatı ödemeyi bekleyebileceğinize karar vermek için 5 ila 6 yüklenici ile iletişime geçmeye çalışmalısınız.


Mevcut sisteminiz verimli bir şekilde çalışmıyorsa kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntılar tamir edildiğinde, testler kendi masraflarını karşılayacaktır.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinizin içinde daha az ısı varsa, klima ünitenizin çok çalışması gerekmeyecektir.


Havanın içeri sızmasını önlemek için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bunları sizin için test etmesi için bir profesyonel tarafından çok az veya ücretsiz olarak test edebilirsiniz ve çoğu zaman bu test ücretsizdir.


Klima alışverişine çıkmadan önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Genellikle odanın her bir fit karesi için yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Serin tutmak için çok sayıda odanız varsa, kare görüntüleri bir araya getirdiğinizden emin olun.


Sadece bir köşeye koyabiliyorsanız, duvara çarpmasını önlemek için hava akış yönünü değiştirebileceğinizden emin olun.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde çalışmak için gereken türden deneyime sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Kondansatörünüzü hava şartlarında örtün, optimumdan daha az hale gelir. Bu, kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına izin verecektir. Üniteyi zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Her zaman bir HVAC yüklenicisi tarafından size sağlanan referansları inceleyin.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, enerji faturalarınızı düşürür çünkü sisteminiz siz yatakta rahat bir şekilde sıcakken uyurken dinlenir.


Bunlar enerji açısından verimlidir ve katı verimlilik kurallarına uygundur. Bu standartlar Amerika Birleşik Devletleri hükümeti tarafından belirlenir. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, önemli miktarda para tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.


Energy Star ürünlerini ve ürünlerini kullanan bir HVAC yüklenicisi bulun. Bu derecelendirme, verimlilik için EPA standartları olduğu anlamına gelir. Bu, sonunda elektrik faturalarından tasarruf edeceğiniz anlamına gelir.


HVAC sisteminizin verimli çalışmasını sağlayın ve ısıtma kanallarını temizleyerek temiz havanın keyfini çıkarın. Kanallarınızı ayda en az bir kez kontrol edin. Hasarlı kanallar elektrik faturanızı artırabilir.


Üniteniz çalıştırılırken kullanım kılavuzunun elinizin altında olduğundan emin olun. Bu kılavuzda yer alan bilgiler, sahip olduğunuz ünite hakkında öğrenmeniz için size epeyce şey verecek ve sorunlarla baş ediyorsanız size yardımcı olacaktır.


Ünitenize iyi bakmanız önemlidir. Arızalı bir HVAC sisteminin onarımı genellikle pahalıdır. Burada verilen tavsiyeleri izleyerek bunun başınıza gelmesini önleyin.


Daha fazla oku: eca radyatör fiyat listesi

Comments