Bu HVAC Tavsiyesi Sayesinde Daha İyi Seçimler Yapın



Evinizin ısınma ve soğutma şekli. Bu nedenle HVAC sisteminiz sürekli olarak kontrol edilir ve düzgün çalıştığından emin olursunuz. Zayıf bir HVAC'niz varsa, işleri düzeltmek çok pahalıya mal olacak ve bunlarla yaşamak zor olacaktır. İşte başlamanıza yardımcı olacak bazı öneriler.


Birini düzeltmesi için aramadan önce sahip olduğunuz sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu bilgiler, kiraladığınız yüklenicinin gerekli tüm bilgilere sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olacaktır.


HVAC sistemiyle ilgili sorunlar ortaya çıkarsa, yardım çağırmadan önce evinizde bir tur yapın. Bu bilgiler, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Harici bir kondansatör ünitesindeki birikintiyi temizleyin. Rüzgarlı veya yağmurlu hava gibi şeylerin ne zaman yığılacağını bilemezsiniz ve bu, sisteminize bir anahtar atabilir. Aşırı ısınma nedeniyle sisteminizde bir felakete neden olabilir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında, dış HVAC üniteniz zarar görebilir. Yaprakların düşmeye başlaması sırasında fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve birikinti bu hava akışını engelliyorsa, sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


Fan kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Kauçuk veya metal kapakları olduğu için bu bağlantı noktalarını kolayca bulabilirsiniz. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla veya daha az koyun, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış ünitelerinizi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


HVAC sistemlerinizin yılda en az iki kez kontrol edildiğinden emin olun. Bu, döküntü ve yay için sık sık kontrol edilmelidir.


Hava soğuduğunda tüm dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde işlem yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sisteminizin uzun yıllar verimli çalışmasını sağlayabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda soğuduğunda sıcakta kalmasına da yardımcı olur.


Ziyaret sırasında profesyoneller, sistemin motorunu inceleyerek, motoru ve freon seviyelerini inceleyerek yardımcı olabilirler. Bu basit şeyler, sisteminizin performansını artıracaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın. BBB'ye ve potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerine bakın. Akıllı bir karar seçmeniz gereken şey budur.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bunu görürseniz, termostatınızı fana koyun. Onarımı bir profesyonele bırakmalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olur.


Odanız veya eviniz için ihtiyacınız olan birim boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Bu bilgi için kılavuza veya önerilen boyuta bakın.


Arkadaşlarınızdan ve akrabalarınızdan müteahhit tavsiyeleri isteyin. Harika bir hizmet almış insanlar genellikle bunu anlatmaya isteklidirler. Bu, kaçınılması gereken şirketlerin isimlerini almanın mükemmel bir yoludur.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten teklif aldığınızdan emin olun. Birçok fiyat teklifi isteyerek tonlarca para tasarrufu yapma potansiyeline sahipsiniz. Ne ödemeniz gerektiğini öğrenmek için en azından bir avuç dolusu müteahhidi aramak isteyebilirsiniz.


Verimli HVAC işletimi oluşturmak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Daha az ısı, klimanızın daha az çalışması gerekecek.


Evde HVAC ünitesinde bir tıklama sesi duyarsanız, bir engel olup olmadığını görmek için hemen bakın. Bazen fanın yoluna çıkan enkaz. Bir profesyonele para harcamadan önce kontrol edin.


Klima alışverişi gerektiren yaşam alanını ölçün. Odanın metrekaresi başına 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Soğutmak için birden fazla odanız varsa, kare görüntüleri birbirine eklediğinizden emin olun.


Üniteyi anlayan ve hızlı çalışabilen HVAC şirketlerini seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin programa uymasını ve randevuları tutmasını sağlar. Lisanslı bir teknisyen, HVAC'nizle ilgili herhangi bir sorunu kolayca teşhis edecektir. Teknisyen neyin yanlış olduğunu anladığında, sorunu hızlı ve verimli bir şekilde çözebilecek.


Bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyorsa, hareketli havalandırma delikleri olan bir tane alın.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. Gerekli olan işi yapma konusunda deneyimli olduklarından emin olun.


Artık HVAC sisteminizi çalışır durumda tutmak için ne yapılması gerektiğini görebilmelisiniz. Ünitenizin gerektirdiği düzenli bakımdan kaçınmayın. HVAC sisteminizin düzgün çalışmasını sağlamak ve beklenmedik arızaları önlemek için bu ipuçlarını izleyin.


Daha fazla oku: eca panel radyatör

Comments